Onlinevoorstelling jaarverslag 2020-2021 'Het wachten moe'

‘Het wachten moe’. Dat is de titel van het nieuwe jaarverslag van het Kinderrechtencommissariaat. Een verslag over de invloed van wachten op het welzijn en de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Wachten op gepaste hulp, op gepast onderwijs, op een beslissing in hun procedure. Met noodkreten van kinderen en jongeren die door al dat wachten niet tot hun rechten komen.
Het leven van kinderen en jongeren staat niet stil. Duizenden jongeren wachten op hulp. Door corona moesten ze vaak nog langer wachten. Dat valt niet meer uit te leggen aan die kinderen, jongeren en hun ouders.

Image

Onlinevoorstelling 'Het wachten moe'

Het Kinderrechtencommissariaat stelde het jaarverslag 'Het wachten moe' voor op de onlinevoorstelling van woensdag 17 november 2021.

Reageer op twitter @KRcommissaris #hetwachtentoe #KRCjv21 #kinderrechten #jaarverslag

Jaarverslag 2020-2021

Het nieuwste jaarverslag Jaarverslag 2020-2021 (6.35 MB) 'Het wachten moe' is een verslag over de invloed van wachten op het welzijn en de ontwikkeling van kinderen en jongeren.  

Bekijk ook hier de volledige reportage over leerlingenvervoer voor kinderen in het buitengewoon onderwijs. Pilootprojecten werken op maat van de kinderen en hun gezinnen. In deze reportage tonen we twee oplossingen: het gebruik van collectieve opstapplaatsen in combinatie met buitenschoolse kinderopvang, en de mobiliteitscoach.

Nieuws

Geestelijke gezondheid
Welzijn en gezondheid

JOP-boek: ’t Is wel geweest! Onderzoek en praktijk over jongeren onder druk

Jongeren ervaren op verschillende manieren druk in de samenleving: studiedruk, tijdsdruk, druk van ouders, druk van sociale media en zo veel meer. Deze publicatie van het Jeugdonderzoeksplatform (JOP) brengt wetenschappelijke inzichten vanuit de JOP-monitor 4 en de JOP-schoolmonitor 2 samen met inzichten vanuit de praktijk.
Lees meer Lees meer